Uutiset

Oktoobri lõpus alustasime suurepärase pilootprojektiga koostöös Lasnamäe Linnaosa Valitsusega.

Tämä teksti on valitettavasti saatavilla vain kielillä: Viro, Русский, Englanti ja Latvia.

Esimene Eestis kompost, mis on saadud taimsetest materjalidest ühekordselt kasutatavate komposteeritavate toidupakendite töötlemisel, on valmis!

Meil on suur rõõm ja au teatada, et oktoobri lõpus alustasime suurepärase pilootprojektiga koostöös Lasnamäe Linnaosa Valitsusega.

Projekti raames saavad Lasnamäe Linnaosa Valitsuse maja ümber asuvad roosipeenrad väetatud ühekordsetest nõudest valmistatud kompostiga. See on väetis, mis on saadud VEGWARE kaubamärgiga taimsetest materjalidest ühekordselt kasutatavate kompostitavate toidupakendite töötlemisel.

Aastal 2019 Viljandi pärimusmuusika festival kasutasid Vegware komposteeritavaid nõusid ning koostöös Vätsa prügilaga võetti ette nõude lagundamise eksperiment, mida varem polnud Eestis tehtud.

Tuli välja, et katse õnnestus: kõik nõud on spetsiaalses reaktoris lagunenud ja ootasid kompostiks saamist. Tegemist on esimese sellise projektiga Eestis, kus komposti valmistamiseks on kasutatud taimedest valmistatud ühekordseid nõusid.

Oleme saavutanud Lasnamäe Linnaosa Valitsusega eelkokkuleppe, et kevadel positiivse tulemuse korral, arutame sellise komposti võimalikku kasutamist linnaosa teiste haljasalade heakorrastamisel.

Selline uudne lähenemine aitab vähendadaplastijälge ja astuda sammu keskkonnareostuse probleemi lahendamise suunas.